Baget Ekmeği Tarifi ( Baguette )

Malzemeler;


-500 gr un
-200 gr su ( 1 su bardağı )
-25 gr maya
-15 gr tuz ( 1 tatlı kaşığı )

Yapılışı;

Bütün malzemeler 10 dk yoğurulur daha sonra , 250 gr olarak kesilir, kestiğimiz parçaları önce yuvarlayıp daha sonra uzatıyoruz ( ilk önce biraz uzatıp dinlendirirsek , daha rahat uzatabiliriz) istediğimiz şekli aldıktan sonra üstünü kuru bir braz yardımıyla örterek 45 dk mayalandırıyoruz ve üstünü nazikçe keskin bir bıçakla çiziyoruz fırına atmadan önce üstüne güzel görünmesi için elek yardımıyla un dökebiliriz. En son 240 derece fırında
12 dk pişiriyoruz , çıkardıktan sonrada hafif nemli bir bezi üstüne örterek 1 saat bekletiyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar