Pavlova Tarifi ve Hikayesi

Pavlova Tarifi

Malzemeler;
-200 gr bütün yumurta (4 adet )
-200 gr şeker (1 su bardağı)
-1 tutam vanilya
-100 gr krema
-20 gr pudra şekeri
-Orman meyveleri


















Yapılışı;

İlk olarak yumurtalar mikserde çırpılır , kabardıktan sonra şeker ilave edilir ve çırpılmaya 30 sn daha devam edilir , elde ettiğimiz karışımı sıkma torbası yardımıyla daireler çizerek tavaya dökün daha sonra önceden ıstılmış 110 derece fırında 40 dk de pişirin ( fırınlar arasında fark büyük olduğundan pişerken takip etmenizi öneririm ) daha sonra taban kısmı fırında pişerken dolgusu içinde krema ve pudra şekeri beraber çırpılır krema kabardıktan sonra fırından çıkan tabanın üstüne dolguyu dairesel olarak sıkma torbası yardımıyla gezdirin ve karışık orman meyvelerini zevkinize göre üstüne dizin.

 Hikayesi ;

Meşhur Rus balerin Anna Matveyevna Pavlova Yeni Zelanda , Wellington'da bir restorana gider ve kendisinin restorana geldiğini öğrenen şef aşçı hayranı olduğu balerine bir tatlı ithaf etmek ister kendisin zerafeti ve güzelliğine ithaf ederek bu tatlıyı yapar. Pavlovanın tabanı balerinin kıyafetini temsil eder.










Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar