Pavlova Tarifi ve Hikayesi
Pavlova Tarifi
Malzemeler;
-200 gr bütün yumurta (4 adet )
-200 gr şeker (1 su bardağı)
-1 tutam vanilya
-100 gr krema
-20 gr pudra şekeri
-Orman meyveleri
Yapılışı;
İlk olarak yumurtalar mikserde çırpılır , kabardıktan sonra şeker ilave edilir ve çırpılmaya 30 sn daha devam edilir , elde ettiğimiz karışımı sıkma torbası yardımıyla daireler çizerek tavaya dökün daha sonra önceden ıstılmış 110 derece fırında 40 dk de pişirin ( fırınlar arasında fark büyük olduğundan pişerken takip etmenizi öneririm ) daha sonra taban kısmı fırında pişerken dolgusu içinde krema ve pudra şekeri beraber çırpılır krema kabardıktan sonra fırından çıkan tabanın üstüne dolguyu dairesel olarak sıkma torbası yardımıyla gezdirin ve karışık orman meyvelerini zevkinize göre üstüne dizin.
Çok güzel olmuş şefim ilk fırsatta deniyeceğim.
YanıtlaSilteşekkürler , tavsiye ederim
Sil