Panna Cotta Tarifi ve Orman meyveli sos (alkollü)
Malzemeler;
-500 gr Krema
-250 gr süt
-170 gr şeker
-1 adet vanilya çubuk
-4 yaprak jelatin
Orman meyveli sos ;
-50 gr karışık orman meyveleri
-25 gr şeker
-5 cl rom
Yapılışı
Süt , krema , şeker ve vanilya çubuğu tencerede kaynatılır , kaynadıktaan sonra ise jelatin ile bağlanır ( jelatini açmak için önce jelatinleri soğuk suda bekleterek genleşmesini sağlıyoruz , daha sonra suyunu süzerek ufak bir kapta ısıtıp eritiyoruz. )
orman meyveli sos için; orman meyvelerinin yarısını ocakta 2-3 dk ısıtıyoruz daha sonra şekerini ekliyip şeker eriyinceye kadar ısıtma işlemini devam ettiriyoruz daha sonra rom ve orman meyvelerinin kalan yarısınıda ilave ederek 1 dk daha ısıtıyoruz ve sosumuz hazır.
Servis etmek için ister bardaklara ister ise kalıplara dökerek bekletiyoruz jelatinin iyice etki göstermesi için 6-7 saat arası dolapta bekletiyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder