Şekerpare Tarifi

Malzemeler;

-1 kg un (5 su bardağı)
-250 gr yumurta (5 adet )
-600 gr tereyağ
-250 gr pudra şekeri ( 1 büyük su bardağı )
-40 gr kabartma tozu
-100 gr irmik ( yarım su bardağı )
-antep fıstığı yada badem ( süslemek için )

Şerbeti;

-800 gr su ( 4 su bardağı )
-800 gr şeker ( 4 su bardağı )
-yarım limon

Yapılışı;

Bütün malzemeler karıştırılır ve yoğurulur , homojen olarak karıştıktan sonra 20 gr gelicek şekilde yuvarlanır ve tepsiye dizilir , ortalarına fıstık veya badem koyulur ve nazikçe bastırılır ve 100 derecede fırına atılır , fırına atıldıktan sonra fırın 170 dereceye alınır ve pişirilir.
Şerbet içinde su , şeker ve limon kaynatılır.
Fırından cıkardığımız şekerparelerimize sıcakken kaynayan şerbet dökülür ve 1 saat şerbetini çekmesi beklenir ve şekerparemiz hazır , afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar