Franbuaz Praline Çikolata


Malzemeler;

-250 gr bitter çikolata
-100 gr ahududu
-30 gr şeker
-60 gr krema
-20 gr bal
-20 gr glikoz
-140 gr sütlü çikolata

Yapılışı;

250 gr bitter çikolata templeriyerek eritilir , elimizdeki kalıbın yüzeyine hafifçe peçete yardımıyla yağ sürülür ( çikolatanın parlak olması için ) ve çikolatanın 200 gram'ı ile tabana çanak yapılır. 100 gr franbuaz ve 30 gr şekeri ocakta kaynatıp mikserden geçiriyoruz , krema , bal ve glikoz'u da kaynatıp içine rendelediğimiz  sütlü çikolatayı ilave ediyoruz. Daha sonra franbuaz ve şeker karışımını çikolata karışımına yavaşça eklenir ve soğması beklenir , daha sonra torba yardımıyla çanak yaptığımız çikolataya döküp soğması için tekrar beklenir en sonra kalan 50 gr bitter çikolatayıda çanağı kapatmak için spatula yardımıyla kalıbın üstüne döküp yaydırıyoruz. Afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar