Biscotti ( 2 kere pişirme ) Kurabiye Tarifi


Malzemeler;

-140 gr un
-3 gr kabartma tozu
-3 gr vanilya
-3 gr tuz
-50 gr tereyağ
-10 gr margarin
-75 gr şeker
-1 yumurta

Yapılışı;

Kuru malzemeler elekten geçirilir , tereyağ ve margarin kuru malzemelerin içine eklenir. Karıştırırken parmak uçlarımızla nazikçe yoğuruyoruz en son ise hamurumuza 75 gr antep fıstıgı ve kuru üzüm karıştırıyoruz hamuru geniş bir silindir şekline getirerek 180 derecede 15 dakika pişiriyoruz daha sonra fırından çıkartıp bıçak yardımıyla 3 er cm genişlik ile kesip tepsiye diziriyoruz , 2. pişirme için 180 derece 12 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar