Cheesecake NewYork usulü ( Berry soslu )

Malzemeler

Tabanı için;

-1 paket eti burçak
-80 gr tereyağ ( erimiş )

Dolgusu İçin;
-200 gr yumurta ( 4 adet )
-200 gr şeker ( 1 su bardağı )
-500 gr labne peyniri
-200 gr krema ( 1 su bardağı )
-20 gr un
-2 limon suyu
-1,5 limon rendesi
-yarım vanilya çubuğu

Berry sos için;
-50 gr karışık orman meyveleri
-25 gr şeker

Yapılışı;

ilk olarak mikserde burçak ve erimiş tereyaını çırpıyoruz elde ettiğimi karışımı altına yağlı kağıt sermiş oldugumuz yuvarlak bir kalıba her yeri eşit olucak şekilde yerleştiriyoruz. Dolgu için olan malzemelerin hepsini 2 dk çırpıyoruz elde ettiğimiz karışımı hazırladıgımız kalıbın içine döküyoruz daha sonra bean marie uygulayarak önceden ısıttığımız 160 derece fırına 50 dk de pişicek şekilde atıyoruz. Berry sos içinde orman meyvelerinin yarısını ocakta ısıtıyoruz kendilerini saldıklarında şekeri ilave ediyoruz ve 3-4 daha ocakta tutup daha sonra orman meyvelerinin kalan yarısınıda ekliyerek 1 dk daha ısıtıyoruz daha sonra kenara alarak soğmasını bekliyoruz.

Not : piştikten sonra soğutmak için fırının kapağını açarak fırında bekletin ve servis etmeden önce 1 saat dondurucuda bekletin böylece dilimleri daha düzgün kesebilirsiniz.

Tarihi;

İlk olarak Antik Yunanda görülen cheesecake , Romalıların işgalinden sonra Roman'ın eline geçmiş ve geniş coğrafyasından dolayı avrupanın çeşitli yerlerine yayılmıştır. günümüzde bir çok ayrı tarifi bulunmasının sebebi budur.

Yorumlar

  1. Şefim tariflerin on numara uygulama sınavımda bü pastayı yaptım.Hoca baya beğendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim onur bey , sevindim sizin adınıza

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar